home //

Re:visie // As the World Turns


Tijdens deze editie van het Nederlands Film Festival krijgen de audio-visuele kunsten voor het eerst volop de ruimte. In een groots opgezette expositie, een serie speciale avondprogramma's en eindexamenpresentaties begeeft het festival zich op nieuw terrein.

Was in voorgaande jaren de audio-visuele kunst alleen terug te vinden in de randen van het festival, vanaf dit jaar bloeit er een nieuwe liefde. Film = Kunst, voor wie het nog niet wist, en voor iedereen die op de hoogte wil zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Deze eerste editie, onder de titel As the world turns geeft een actueel overzicht van internationale tendensen in de Nederlandse beeldende kunst. Het programma is samengesteld door Joke Ballintijn, Annet Dekker en Karel Doing.

De expositie is opent op donderdag 23 september om 18.00 en is het hele festival elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De de avondprogramma's vinden plaats op 24, 25, 28 en 29 september, aanvangstijd 20.00 uur. De eindexamenpresentaties zijn te vinden op verschillende lokaties met verschillende openingstijden.

Re:visie wordt financieel ondersteund door de Mondriaan Stichting en het VSB Fonds.Waar en wat?

// De exposities van Babak Affrasiabi, Carlos Amorales, Peter Greenaway, Bregtje van der Haak, Risk Hazekamp, Rosanne van Klaveren, Lin de Mol, Julika Rudelius en Marc Schmidt zullen vanaf donderdag 23 september te zien zijn in het Centraal Museum in Utrecht.

// De avondprogramma's, de Talkshow en de eindexamenpresentatie van Peter Distol zijn te zien in Theater Kikker

// De eindexamenpresentatie van Paulien Bremmer is te zien in 't Hoogt, de presentatie van Sera Koolmees staat in de Winkel van Sinkel en het afstudeerproject van Sarah Carlier is te zien in de Schouwburg.


Plattegrond

Locaties
3. Winkel van Sinkel (Oudegracht 158)
4. Theater Kikker (Ganzenmarkt 14)
6. Filmtheater 't Hoogt (Hoogt 4)
9. Centraal Museum (Agnietenstraat 1) 10. Louis Hartlooper Complex (Tolsteebrug 1)

Parkeergelegenheden
A. Hoog Catherijne
B. Springweg
C. La Vie (open tot 24.00 uur)
D. Kruisstraat

Klik hier voor een vergroting van de plattegrondMedewerkers

Martijn Veldhoen // Momentum

Joke Ballintijn studeerde Film en televisiewetenschap en is momenteel werkzaam als medewerker collectie en distributie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/TBA in Amsterdam.

Annet Dekker is curator bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo in Amsterdam. Sinds 1997 werkt ze daarnaast freelance in het vakgebied van de nieuwe media: ze onderzoekt, publiceert en organiseert media(kunst)voorstellingen en debatten.

www.montevideo.nl

Karel Doing is filmmaker en beeldend kunstenaar. Naast zijn eigen werk stelde hij filmprogramma's samen voor o.a. Cinema de Balie, Lantaren/Venster, Witte de With centrum voor hedendaagse kunst, museum Boijmans van Beuningen en het Nederlands Film Museum. Hij is mede oprichter van Stichting de Filmbank (distributie en promotie van experimentele film).

www.filmbank.nl

www.doingfilm.nl

Met medewerking van
Ward ten Voorde - Productie coördinator
Mart Wegman - website
Joppe Claassen - AV technicus

Met dank aan
Pien Houthof - Nederlands Film Festival
Lydia van Oosten - Centraal Museum
Ruud Bakker - Hoogt 4
Martien Peerdeman - Winkel van Sinkel
Marieke Brouwer - Louis Hartlooper Complex
Chantal van den Broek - Theater Kikker
Hans Krepel - Schouwburg Utrecht