avondprogramma //

Avondprogramma's


Sebastian Diaz Morales // The Apocalyptic Man

De film, de zevende van de schone kunsten, is een soort alleseter. De bioscoopzaal is reeds lang te klein voor het medium. Theater, opera, gallerie en concertzaal, zijn allemaal jachtterrein voor de hedendaagse filmmaker.

In deze serie van vier programma's wordt speciaal aandacht besteed aan dit fenomeen. In Mindtravel gaat het om experimentele film en videokunst.

Tijdens Image Mechanics zijn een drietal multi-media performances te zien. In Translators krijgen we een voorproefje van drie theatervoorstellingen, waarin film een belangrijke rol speelt.

In de afsluitende Talkshow worden een aantal kunstenaars aan de tand gevoeld over hun insiratiebronnen.
// Mindtravel (24 sept 20.00 uur, Theater Kikker,) is het filmprogramma waarin films en video's vertoond worden die je meenemen naar onbekende en onbestaande oorden. Een ontdekkingsreis dwars door ruimte, tijd en identiteit met de makers als gidsen op de bank.

Mindtravel
bestaat uit werk van:

Martijn Veldhoen

Ali Bouchaidi & Martin Hansen

Nora Martirosyan

Sebastian Diaz Morales

Francien van Everdingen


Ida Lohman // Musicoop
// Image Mechanics (25 sept 20.00 uur, Centraal Museum) zijn drie voorstellingen waarin beeld en geluid op een ongebruikelijke manier samenwonen: Harde en zachte beelden, up-to-date electronica en 19e eeuwse techniek, zenuwslopend en oogstrelend.

Image Mechanics bestaat uit performances van:

Musiscoop

SoundofaMotion

Bas van Koolwijk


Oei & Verouden // Beam me up!
// Translators (28 sept 20.00 uur, Theater Kikker) is een presentatie van drie kunstenaars die film, dans, muziek en theater vermengen in hun werk. Elk streven ze naar een symbiose van de verschillende media, de meerwaarde ligt niet in de optelsom, maar eerder in de vermenigvuldiging.

Translators bestaat uit presentaties van:

Angelika Oei & R.A. Verouden

Joost Rekveld

Frank Roumen


// Talkshow (29 sept 20.00 uur, Theater Kikker)
In deze zinderende talkshow zullen onder de geinspireerde leiding van Jellichje Reijnders verschillende kunstenaars hun filmische inspiratiebronnen tonen. Te gast zijn Julika Rudelius, Quirine Racké & Helena Muskens, Martijn Veldhoen en Bregtje van der Haak.

Jellichje Reijnders (Amsterdam, 1967) is cultuur criticus, curator en dramaturg. Sinds 2001 is zij correspondente voor TEMA CELESTE, een internationaal magazine voor hedendaagse kunst gepubliceerd in Milaan en New York. Ze is hoofdredactuur van de 2003-2004 editie van ThRu, een tweemaandelijks tijdschrift geproduceerd door Lokaal 01 Breda/Antwerpen. Verder werkt zij aan twee kunstenaars boeken, samen met respectievelijk Joost Conijn en Marisca Voskamp. Reijnders is gastdocent aan het Sandberg Intituut, Dutch Art Instiute en de Jan van Eyck academie.